NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Nieuwsbrief FOD Werkgelegenheid - januari 2008

N°1 - Januari 2008

Deze nieuwsbrief brengt u op de hoogte van de nieuwigheden en de actualiteit van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

  1. Een nieuwe minister voor de FOD Werkgelegenheid
  2. Dienstencheques: belangrijke wijzigingen
  3. Sociale verkiezingen: loting van de lijstnummers
  4. Sociale verkiezingen: de campagne is gelanceerd
  5. Arbeidsongevallen: cijfers 2006
  6. Nieuwe NACE code vanaf 1 januari 2008
  7. www.werk.belgie.be ontvangt een prijs

1. Een nieuwe minister voor de FOD Werkgelegenheid

Op 21 december 2007 is Josly Piette officieel minister geworden in de interimregering Verhofstadt III. De adresgegevens van de nieuwe minister en zijn beleidscel zijn bekend.

 2. Dienstencheques: belangrijke wijzigingen

Sedert 1 januari 2008 worden de dienstencheques uitgegeven door Sodexho en niet langer door Accor. Dienstencheques moeten dus voortaan besteld worden bij Sodexho.

3. Sociale verkiezingen: loting van de lijstnummers

De loting van de lijstnummers van de kandidaten voor de sociale verkiezingen vond plaats in december 2007. De toegekende nummers zullen tijdens de volledige duur van de campagne en de verkiezingen dezelfde blijven.

 

4. Sociale verkiezingen: de campagne is gelanceerd

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg heeft een communicatiecampagne gelanceerd rond de sociale verkiezingen. Het doel van de campagne is het stimuleren van de werknemers om zich kandidaat te stellen.

 

5. Arbeidsongevallen: cijfers 2006

Uittredend minister van Werk, Peter Vanvelthoven, maakte de resultaten van de arbeidsongevallen voor het dienstjaar 2006 bekend.

 

 6. Nieuwe NACE code vanaf 1 januari 2008

Vanaf 1 januari 2008 moet ook in België de nieuwe NACE Rev.2 code worden gebruikt. Deze code vervangt de vroegere code NACE Rev.1.1. Deze code dient in sommige formulieren te worden vermeld, zoals in de arbeidsongevallenaangifte en in het jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk.

 7. www.werk.belgie.be ontvangt een prijs!  

De website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociale Overleg heeft een CMS-Award gekregen. Deze award werd toegekend voor het beheer van de inhoud: makkelijke navigatie, rijke inhoud en sobere maar efficiënte stijl.

Deze nieuwsbrief is een initiatief van de Directie van de communicatie van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
E. Blerotstraat, 1 - 1070 Brussel
e-mail:
 informatie@werk.belgie.be 
Verantwoordelijke uitgever: Pierre-Paul Maeter
©FOD WASO 2008 - Privacy 

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit op de website.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens