NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Het verslag 2007 van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid is beschikbaar

29-06-2007

Het verslag 2007 van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid werd op vrijdag 30 juni officieel voorgesteld aan de pers en aan de sociale partners. Dit document komt tot de vaststelling dat de Belgische arbeidsmarkt nog met structurele problemen wordt geconfronteerd, ondanks een positieve evolutie van de arbeidsmarkt in 2006 en gelijksoortige verwachtingen voor 2007. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door de Belgische werkgelegenheidsgraad van de 15-64 jarigen: deze is beduidend lager dan het Europese gemiddelde. Volgens de Hoge Raad wordt deze toestand veroorzaakt door de slechte werkgelegenheidssituatie van de kansengroepen: de vrouwen, de jongeren, de ouderen, de personen van niet-EU-origine en de gehandicapten. In zijn verslag onderzoekt de Hoge Raad de toestand van elke categorie en formuleert een reeks aanbevelingen.

Zoals de voorgaande jaren geeft het verslag uitleg bij de recente evolutie van de arbeidsmarkt in Belgiƫ en wordt een thema met een specifiek belang voor de arbeidsmarkt uitgediept. Dit jaar gaat de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid dieper in op de gelijke kansen op de arbeidsmarkt.
Voor de Hoge Raad vormt verscheidenheid een troef die moet ontwikkeld en niet mag gevreesd worden. Het rapport onderzoekt de toestand in de kansengroepen, met name de vrouwen, de jongeren, de ouderen, de personen van niet-EU-origine en de gehandicapten.

Het volledige verslag is beschikbaar op de website in de module Publicaties.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens