NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk: “Een steuntje in de rug” ontvangt de prijs van de Hoge Raad

25-10-2007

Elk jaar reikt de Hoge Raad voor preventie en bescherming op het werk haar prijs uit tijdens het openingscolloquium van de Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het thema van de Europese Week dit jaar luidt: “Vertil je niet!”.

De Prijs van de Hoge Raad werd op maandag 22 oktober toegekend aan de heer Christian Devlies van Familiezorg West-Vlaanderen voor het project “Een steuntje in de rug”. De jury vond het een goed beschreven en uitgewerkt totaalproject, dat gezien de moeilijkheid van de sector van de thuiszorg zeer lovenswaardig is. Dit project hield in dat de thuishulpverleners gesensibiliseerd werden voor alle risico’s verbonden met de rug. Familiezorg heeft zijn hulpverlenend personeel een bewegingsmethode bijgebracht met het doel hun rug zoveel mogelijk te sparen.

Dit project weerspiegelt daarmee goed het doel van de prijs van de Hoge Raad (een bedrag van 5.000 euro). Deze prijs is bestemd om acties met betrekking tot risicopreventie, vorming, communicatie, participatie of arbeidsorganisatie ter verbetering van de arbeidsomstandigheden aan te moedigen en/of om eindverhandelingen te belonen.

Twee andere projecten kregen een eervolle vermelding van de jury. Enerzijds Luc Rosseel van De Oesterbank voor het project “Innovatieve arbeidsorganisatie van verzamelopdrachten”. In dit atelier voor aangepast werk (beschutte werkplaats) heeft men een ergonomische aanpassing van de werkpost verricht. Anderzijds Filip Buckens en Lieve Jorens van het Universitair ziekenhuis Gent voor het participatief project “Manutentie in de gezondheidszorg”.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens