NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Dienstencheques: Sodexho neemt de fakkel over vanaf 1 januari

21-12-2007

Op 1 januari 2008 wordt een belangrijke wijziging doorgevoerd in het stelsel van de dienstencheques. Deze wijziging heeft betrekking op de firma die de cheques uitgeeft: voortaan zal dit gebeuren door Sodexho en niet langer door Accor.
Deze verandering heeft gevolgen voor de gebruiker, voor de werknemer en voor de erkende onderneming. Sodexho wil in elk geval de continuïteit van de dienstverlening waarborgen.

Vanaf 1 januari worden de dienstencheques uitsluitend uitgegeven door Sodexho. Deze onderneming zal ook instaan voor het beheer van de cheques die uitgegeven worden vanaf deze datum.
De cheques die tot 31 december 2007 uitgegeven werden door Accor, blijven vanaf 1 januari onder het beheer van Accor, en dit tot het einde van de geldigheidsperiode van de cheques (8 maanden voor de gebruikers + 1 bijkomende maand voor de erkende ondernemingen om de cheques naar Accor terug te zenden).

  • Voor de gebruiker

Het gebruikersnummer blijft identiek en de procedure voor het bestellen en gebruiken van de cheques wijzigt niet.
Sodexho voorziet wel een inkorting van de leveringstermijn van de cheques. De onderneming heeft 8 verschillende bankrekeningen geopend bij de voornaamste Belgische banken (Fortis, ING, Dexia, KBC, Ethias, CBC, Deutsche Bank en Bank van de Post). De gebruikers die beschikken over een rekeningnummer in een van deze banken kunnen onmiddellijk storten op de rekening van Sodexho. Transfers binnen eenzelfde bank verlopen vlugger, zodat de periode tussen de geldstorting en de ontvangst van de dienstencheques beperkt kan worden tot drie werkdagen.

Sodexho heeft een callcenter opgericht om te antwoorden op vragen van de gebruikers. Dit callcenter is alle werkdagen bereikbaar van 8 tot 18u. Het callcenter is reeds operationeel!
Het oproepnummer is 02/547.54.95. Fax: 02/547.54.96. E-mail: dienstencheques@sodexho-pass.be.
Het onthaal en de informatieverstrekking gebeuren in de drie landstalen.

Een nieuwe website met alle informatie over de dienstencheques is reeds online. Vanaf 1 januari zullen er ook cheques besteld kunnen worden. De website kan geraadpleegd worden op het volgende adres:  www.dienstencheques-rva.be

  • Voor de erkende onderneming

Vanaf 1 januari moeten de erkende ondernemingen de cheques (enkel de Sodexho-cheques!) terugsturen naar Sodexho. De terugbetalingstermijn wordt eveneens ingekort van 10 tot 7 werkdagen. Voor de elektronische dienstencheques wordt deze termijn ingekort tot 3 werkdagen.

  • Voor de werknemer

Voor de werknemer verandert er niets. Enkel de cheques die hem overhandigd worden, zien er een beetje anders uit. De nieuwe cheque heeft een afscheurbare strook aan de linkerkant. Deze strook is bestemd voor de erkende ondernemingen. Om de zichtbaarheid te vergroten staat het soort activiteit vermeld op de voorzijde van de cheque.


 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens