NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

België staat pal achter de conclusies van de eerste conferentie van de ministers van Werk van de Unie voor de Middellandse Zee

12-11-2008

Maandag 10 november werd in Marrakesh in Marokko een historische stap gezet. Voor het eerst kwamen de 43 ministers van Werk van de Europese Unie en van de zuidkust van de Middellandse Zee bijeen voor de gezamenlijke lancering van een ambitieus project en een raamwerk voor concrete acties inzake zowel jobcreatie, investering in menselijk kapitaal als ‘waardig werk’.

België, in Marrakesh vertegenwoordigd door minister van Werk Joëlle Milquet, staat pal achter dit nieuwe proces waarmee aan de Unie voor de Middellandse Zee een concreet en daadwerkelijk elan wordt gegund, gebaseerd op moderne inzichten en een ‘integraal’ samenspel van economische maatregelen, een sociale politiek en onderwijs- en milieubeleidsmaatregelen.

Joëlle Milquet heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de banden tussen België en Marokko te versterken. Zij heeft inderdaad samen met haar Marokkaanse collega, minister van Werk en van Beroepsvorming Jamal Aghmani, beslist om het onderlinge partnerschap inzake Werk te versterken. Het gaat met name om vorming in sociale verzoening en om preventie en veiligheid op de werkvloer.

Bovendien hebben Marokko en België in het kader van het programma van de Internationale Arbeidsorganisatie omtrent ‘waardig werk’ beslist in 2009 samen een internationale conferentie op te zetten over huisarbeid en over manieren om een einde te maken aan misbruiken in die sector.

Bron: persbericht van het kabinet van de minister van Werk

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens