NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Publicatie van een nieuwe brochure over hulpmiddelen om het ouder worden op het werk beter te begrijpen

25-08-2009

Leeftijd staat centraal in meerdere werkgebonden domeinen: stress, depressie, opleiding van ouderen en vervroegde uittreding zijn verschijnselen die betrekking hebben op oudere werknemers.

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg heeft zopas een nieuwe brochure gepubliceerd in de reeks Studies en onderzoeken. De brochure “Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werk” bevat elementen om de problemen van de veroudering beter te begrijpen.
De brochure werd opgesteld in het kader van het project CAPA (“Evolutie van de fysieke en fysiologische capaciteiten in functie van de leeftijd binnen de actieve beroepsbevolking”) met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de FOD Werkgelegenheid.
Dit is de tweede brochure die uitgegeven wordt in het kader van dit project. De eerste brochure “Antwoorden op stereotypen over oudere werknemers” heeft via een schriftelijke bevraging de stereotypen gelinkt aan leeftijd in kaart gebracht. De nieuwe brochure stelt nu een aantal bezinningselementen over deze problematiek voor.

De brochure “Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werk” kan geraadpleegd of besteld worden via de module Publicaties.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens