NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Wijzigingen i.v.m. opleidingsfonds dienstencheques van kracht!

01-09-2009

De wijzigingen aan het opleidingsfonds dienstencheques, ten gevolge van het koninklijk besluit van 22 juli 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 juni 2007 betreffende het opleidingsfonds dienstencheques (Belgisch Staatsblad van 5 augutus), zijn vanaf vandaag van toepassing.

De verstrekkers van opleidingen bekijken best zo vlug mogelijk de gewijzigde reglementering van het opleidingsfonds. Zij hebben vanaf vandaag namelijk de mogelijkheid om hun opleidingen te laten goedkeuren, waardoor zij aan de dienstencheque-ondernemingen onmiddellijk reeds goedgekeurde opleidingen kunnen aanbieden. Van zodra bepaalde opleidingen van verstrekkers goedgekeurd zijn, zullen zij op de website verschijnen.

Voor de dienstencheque-ondernemingen is het interessant dat zij dan onmiddellijk kunnen intekenen op een reeds goedgekeurde opleiding en, eens de opleiding afgelopen is, enkel en alleen de terugbetaling nog moeten aanvragen. Een serieuze vereenvoudiging van de procedure! Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere wijzigingen die daarom niet minder belangrijk zijn en best even nagekeken worden.

De volledige maatregel met wijzigingen, procedure en vernieuwde aanvraagformulieren, zowel voor de verstrekkers van opleidingen als voor de dienstencheque-ondernemingen, zijn terug te vinden in het thema Werkgelegenheid > Opleidingsfonds dienstencheques.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens