NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Nieuwe uitgaven van de brochures “Wegwijs in werk en ouderschap” en “Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques”

04-11-2009

De uitgave 2009 van de brochure “Wegwijs in werk en ouderschap” en van de brochure “Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques” is beschikbaar.

Deze brochures bevatten de recentste wijzigingen in de materie.

De brochure “Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques” legt uit welke personen kunnen werken in dit stelsel en welke activiteiten ze kunnen uitvoeren. Ze herinnert aan de kenmerken van de arbeidsovereenkomst, het geheel van arbeidsvoorwaarden en de beschermingsmaatregelen. De nieuwe uitgave houdt ook rekening met de recente afschaffing van het onderscheid tussen werknemers van categorie A en werknemers van categorie B.

De brochure “Wegwijs in werk en ouderschap” richt zich in hoofdzaak tot de (toekomstige) jonge ouders. Het is immers niet altijd evident werk en gezin te combineren. De nieuwe uitgave van de brochure brengt antwoord op talrijke vragen die ouders zich kunnen stellen: “Welke stappen moet met nemen?”, “Welke soort verloven kan men verkrijgen?” enz.

De brochures “Wegwijs in werk en ouderschap” en “Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques” kunnen geraadpleegd of besteld worden via de module Publicaties.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens