NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Inhuldiging nieuw demonstratiematerieel bij de demonstratiewerkplaatsen

26-01-2010

Op maandag 21 december 2009 vond de inhuldiging plaats van een nieuwe module met
demonstratiematerieel in de demonstratiewerkplaatsen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De nieuwe module geeft een overzicht van een reeks persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Deze PBM’s moeten de werknemer beschermen tegen één of meerdere risico’s. Verschillende types handschoenen (bescherming van de handen), maskers (bescherming van de luchtwegen), schoenen (bescherming van de voeten) en ook helmen en harnassen (bescherming van hoogtewerkers) worden er voortaan tentoongesteld.

Dit project is het eindresultaat van een vruchtbare samenwerking tussen vzw Febelsafe en de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en de Directie van de demonstratiewerkplaatsen in het bijzonder. Febelsafe is een vereniging van fabrikanten en verdelers van persoonlijke beschermingsmiddelen die de demonstratiewerkplaatsen voorziet van een aantal van hun veiligheidsproducten die representatief zijn voor de middelen die op de huidige markt beschikbaar zijn.

Ter herinnering: de demonstratiewerkplaatsen van de FOD Werkgelegenheid zijn gevestigd in het WTC II-gebouw in Brussel. Dit type van demonstratiewerkplaats stelt zich tot doel de kennis te verhogen over de veiligheidskenmerken van machines en hun veilig en veelvuldig gebruik door de gebruiker zonder verlies aan rendement en zonder excessieve hinder.  Anderzijds wordt onderricht gegeven over de veiligheidsprincipes die in de werkplaatsen van de hout- en metaalnijverheid worden toegepast. Er worden regelmatig bezoeksessies georganiseerd voor verschillende doelgroepen (beroepsverenigingen, bedrijfsleiders, preventieadviseurs, gespecialiseerde arbeiders, leraren, …).

 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens