NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Nieuwe uitgave van de brochure “Wegwijs in de arbeidsovereenkomst”

18-02-2011

De arbeidsovereenkomst is de link tussen de werknemer en de werkgever. De overeenkomst kan meerdere vormen aannemen en de regelgeving is dan ook omvangrijk.

Om alles te verduidelijken, publiceert de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een brochure met de titel “Wegwijs in de arbeidsovereenkomst”.

De nieuwe uitgave van deze brochure is vanaf nu beschikbaar. De bedragen voor 2011 zijn aangepast.

Deze brochure richt zich zowel tot werknemers als werkgevers. Ze verduidelijkt de basisbegrippen en de verschillende vormen van arbeidsovereenkomsten. Ze geeft telkens uitleg bij elementen als gezag, verloning, respect voor het privé-leven, proefperiode, ontslag enz.

U kan de brochure “Wegwijs in de arbeidsovereenkomst” raadplegen of bestellen in de module publicaties.

De regels voor het bestellen van publicaties zijn aangepast. Om een breed publiek de kans te geven een publicatie te bestellen, kan er maximaal 1 exemplaar van dezelfde titel besteld worden.

In een aantal strikt non-commerciële gevallen (bv. opleidingen en pedagogische activiteiten) is het mogelijk een groter aantal exemplaren van een publicatie te verkrijgen. In dat geval moet u de aanvraag richten aan de Directie van de communicatie, en dit uitsluitend per mail aan: dircie@werk.belgie.be. In de mail vermeldt u de organisatie waarvoor u de bestelling plaatst en de reden voor de bestelling.

 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens