NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Nieuwe uitgave van de brochure “Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector”

22-04-2011

Een nieuwe editie van de brochure “ Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector’ is nu beschikbaar. Het gaat om een nieuwe versie van de eerder getitelde brochure “ Preventie van rugklachten in de ziekenhuissector”.
 
De brochure legt nu de nadruk op het geheel van musculosketale aandoeningen (MSA) van het menselijk lichaam en behandelt niet enkel meer de rugklachten.
 
Men vindt er informatie over de prevalentie van het aantal MSA in België, over de anatomie en de  fysiologie en bovendien ook een lijst met de belangrijkste MSA, de risicofactoren, de mogelijke genezende ingrepen en ergonomisch preventie advies. De brochure biedt ook talrijke illustraties over goeie praktische handelingen voor het personeel in de ziekenhuissector.
 
De brochure richt zich vooral op preventieadviseurs. Met betrekking tot de werknemers, heeft de FOD Werkgelegenheid een reeks brochures ontwikkeld over de preventie van musculosketale aandoeningen in de verschillende activiteitensectoren. De brochure “ Preventie van musculosketale aandoeningen voor het verzorgend personeel in ziekenhuizen” is specifiek bestemd voor werknemers in de ziekenhuissector. Andere titels, bestemd voor keukenpersoneel of voor logistieke diensten in ziekenhuizen, zullen beschikbaar zijn in de komende maanden.
 
De brochures “ Preventie van musculosketale aandoeningen in de ziekenhuissector” en “Preventie van musculosketale aandoeningen voor het verzorgend personeel in ziekenhuizen” kunnen geraadpleegd of besteld worden onder de module Publicaties.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens