NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Het evaluatieverslag 2010 van het stelsel van de dienstencheques is beschikbaar

01-12-2011

Het evaluatieverslag 2010 van het stelsel van de dienstencheques is beschikbaar. Het werd opgesteld door Idea Consult op vraag van de Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

In het eerste deel wordt een algemeen beeld geschetst van het stelsel van de dienstencheques op basis van enkele kerncijfers van gebruikers, erkende ondernemingen en werknemers.


In deel twee van het rapport wordt de werking van het dienstencheque-systeem onderzocht. Hierbij worden specifiek de volgende thema’s behandeld: de loon- en arbeidsvoorwaarden, het verloop van dienstencheque-werknemers, de opleiding en omkadering van dienstencheque-werknemers, de discriminatie van dienstencheque-werknemers, de tevredenheidsaspecten, de impact voor gebruikers van het gebruik van het systeem, het bedrijfsbeleid van dienstencheque-ondernemingen en de evaluatie van de beleidsopties door de gebruikers en de ondernemingen.


In het derde deel wordt een beeld gegeven van de kostprijs van het stelsel van de dienstencheques voor het jaar 2010. Hierbij worden zowel de directe als de indirecte terugverdieneffecten van het dienstencheque-systeem gekwantificeerd.

 

Het rapport kan geraadpleegd worden in de module Publicaties.
 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens