NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Meister : reactie van de Federaal Minister van Werk

27-02-2012
Federaal Minister van Werk Monica De Coninck, veroordeelt ten zeerste de manier waarop de directie van Meister vorige zondag (26 februari 2012) getracht heeft om vrachtwagens te pakken te krijgen die op de site van de onderneming uit de regio Sprimont stonden. Het gebruik van wat sommige getuigenissen benoemen als « privé-milities » en het geweld waarmee deze opgetreden hebben, getuigen van een ongehoord gedrag dat tot een andere tijd behoort en in strijd is met de grondbeginselen van onze rechtsstaat.

Minister De Coninck zal maandag nog contact hebben met de sociaal bemiddelaar die de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg ter plaatse heeft afgevaardigd.

Volgens Monica De Coninck, komt het de directie toe om een sociaal klimaat te herstellen dat de sereniteit heeft die de situatie nodig heeft. Hoewel de Minister niet kan instemmen met de opsluiting van de directie die vorige week plaatsvond, benadrukt ze de noodzakelijkheid om de werknemers te informeren en gerust te stellen over de toekomst van de activiteiten op de Sprimont site. De beslissing van de directie om verschillende belangrijke bestellingen door een andere vestiging te laten voltooien, heeft paniek gezaaid bij de werknemers. Het komt dus de directie toe om de situatie te verduidelijken door middel van een ernstige en respectvolle dialoog met de werknemers.

Bron: persbericht van het kabinet van de minister van Werk

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens