NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Lancering van een website voor grensarbeiders in België en Nederland

16-03-2012
Op vrijdag 16 maart 2012 heeft de secretaris-generaal van de Benelux, Jan van Laarhoven, de website http://startpuntgrensarbeid.benelux.int voorgesteld tijdens het symposium Kansen voor grensarbeid in Gent. Deze website wijst grensarbeiders in België en Nederland de weg naar informatie over sociale zekerheden, arbeidsrechten en belastingen.

De nieuwe website is een digitaal startpunt waar (aankomende) grensarbeiders terecht kunnen voor een overzicht van thema’s en aspecten die van belang zijn bij het werken over de grens. Het werken in het ene land en wonen in het andere kan gevolgen hebben voor de sociale en fiscale positie van werknemers. Gevolgen waar grensarbeiders zich niet altijd bewust van zijn of die vragen oproepen over hun persoonlijke situatie. Vanuit het startpunt wordt men doorverwezen naar meer relevante informatie. Om dit mogelijk te maken is nauw samengewerkt met meerdere overheidsorganisaties, zoals de Belgische Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Op korte termijn wordt de website uitgebreid met een Luxemburg en een Noordrijn-Westfalen component. De lancering van de website is een van de concrete activiteiten waarmee de Benelux invulling geeft aan haar taak als bevorderaar van grensoverschrijdende samenwerking. Ze ondersteunt daarmee de ruim 80.000 grensarbeiders in de Benelux regio.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens