NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Carsid : reactie van de Federale Minister van Werk

28-03-2012

Het is met spijt dat de Federale Minister van Werk, Monica De Coninck, akte neemt van de beslissing van Duferco om over te gaan tot de sluiting van Carsid.

Hoe betreurenswaardig ook, dit nieuws heeft de verdienste om eindelijk de noodzakelijke duidelijkheid te geven aan de zowat 1.000 werknemers die sinds november 2008 in onzekerheid verbleven.

Nu de Renault procedure van start gaat, nodigt Monica De Coninck de directie uit om een actieve rol te spelen met als doel het bereiken van elke mogelijke oplossing die de sociale impact van de vandaag aangekondigde sluiting zou kunnen verminderen.

Hoewel de mogelijkheid van een overnemer niet uitgesloten kan worden, moeten werkgevers, werknemers en overheden erop toezien dat ze vlug een gemeenschappelijke discussie voeren over de vele vragen die zich nu stellen.

De beroepsomschakeling of de wedertewerkstelling van de werknemers, maar ook de vooruitzichten van een hele sector zijn vragen die men moet trachten te beantwoorden na de eerste emoties veroorzaakt door deze aankondiging.

Deze discussie zal zonder franjes en angst gevoerd moeten worden. Niet alleen op de niveaus van Charleroi of Wallonië maar ook op Belgische schaal. Want wanneer een sociale aardbeving van deze omvang zich voordoet, is het belangrijk dat we allemaal samen zorgen voor het bepalen en leggen van een nieuwe basis van wat opnieuw dient opgebouwd te worden.

De Federale Minister van Werk zal daarom de Waalse regering actief steunen in deze taak.

Monica De Coninck staat erop om haar steun te betuigen aan de werknemers van het bedrijf evenals hun familie.

Bron: persbericht van het kabinet van de minister van Werk
 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens