NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

“Verschil moet er zijn. Discriminatie niet” : campagne 2012 van de Europese Commissie

08-05-2012

 “Op zoek naar werk, maar bang om je leeftijd te zeggen?”, “Moet jij je seksuele geaardheid verbergen op het werk?”, “Moet jij je handicap verbergen voor een promotie?” … Dit zijn enkele van de vragen die gesteld worden in de campagne 2012 “Verschil moet er zijn. Discriminatie niet.” van de DG Justitie van de Europese Commissie.

In tijden van crisis worden de meeste Europese landen geconfronteerd met een hoge werkloosheid. Talrijke werknemers maken zich zorgen over de toekomst. Velen ondervinden ook discriminatie bij hun zoektocht naar werk of op hun werkplek. Voor de DG Justitie is het belangrijker dan ooit om stappen te nemen ter bestrijding van discriminatie op de werkplek en om mensen die geconfronteerd worden met discriminatie door te verwijzen naar hun nationale organisaties voor de bevordering van gelijke behandeling, waar ze hulp en advies kunnen krijgen. In België zijn dit het Centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Voor de sensibiliseringscampagne 2012 werden zes affiches ontworpen.

diversiteit campagne 1 diversiteit campagne 2 

De teksten vormen een barrière waardoor de kijker het hele gezicht van de persoon niet kan zien. Evenzo kan discriminatie ervoor zorgen dan mensen voor hun collega’s, werkgevers of potentiële werkgevers verbergen, of zouden willen verbergen, wie ze werkelijk zijn.

De posters eindigen met de kernboodschap van de campagne, namelijk dat discriminatie illegaal is en moet bestreden worden.
 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens