NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

De FOD Werkgelegenheid huisvest de tentoonstelling schilder- en beeldhouwwerken “Univers d’elles”

11-09-2012

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg onthaalt een nieuwe tentoonstelling die gewijd is aan beeldhouwwerken en schilderkunst. De tentoonstelling “Univers d’elles” heeft het bijzondere kenmerk dat ze het werk van een moeder en haar dochter samenbrengt in dezelfde ruimte.
De kunstenaressen, Anne-Marie Bousselet, beeldhouwster, en haar dochter, Ann-Carol Decort, schilderes, stellen ons elk hun specifieke universum voor. Deze werelden gaan hun eigen weg, buigen naar elkaar toe, kruisen elkaar keer op keer met dezelfde unieke passie: de scheppingsdrang.
Anne-Marie Bousselet stelt de «toeschouwer» een wandeling doorheen haar passie voor: een beetje aarde, veel water, veel vuur, … Ze vestigt de aandacht op tijdloze en universele feiten: de onderdrukking, de migratie, de oorlog, de religie, het uniforme en de uniformiteit, de stereotypes, de onverschilligheid en het verschil. Haar werk zet aan tot dialoog, eensgezindheid, het stellen van vragen, poëzie, … Ze stelt haar werk tentoon tussen andere kunstenaars, in galerijen, in salons en tijdens beurzen van hedendaagse en naïeve kunst over heel Europa.
Na haar muzikale kunstopleiding begon Ann-Carol Decort 14 jaar geleden te schilderen vanuit een heel persoonlijk abstract expressionisme. Het was een revelatie, een evidentie! Ze besefte dat creëren een vitale behoefte was om te leven. Ze bewerkt olieverf met messen. Haar werk tracht de blik van de toeschouwer verder te laten reiken dan wat het oog ziet. De wereld is haar atelier en voedt haar emoties, haar gemoedstoestand, haar dualiteit. Haar innerlijke leven wordt verrijkt en de messen toveren op het doek een ballet van kleuren dat onze verbeelding prikkelt.

 

 

“Univers d’elles” is vrij toegankelijk in de inkomhal van de FOD Werkgelegenheid van 11 september tot 22 november 2012, van maandag tot vrijdag tussen 8 uur en 18 uur. De tentoonstelling kan op verzoek ook worden bezocht tijdens het weekend.
Adres: Ernest Blerotstraat 1 te 1070 Brussel (vlakbij het Zuidstation, uitgang Hortaplein) 
 
 

sculpture Anne-Marie Bousselet 

peinture Ann-Carol Decort 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens