NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Minister van Werk Monica De Coninck benadrukt belang van sociale dialoog op Internationale Arbeidsconferentie

19-06-2013
Op maandag 17 en dinsdag 18 juni neemt federaal minister van werk Monica De Coninck deel aan de 102de internationale arbeidsconferentie in Genève. De Internationale Arbeidsconferentie vindt elk jaar plaats in Genève en brengt werkgevers, werknemers en ministers van over de hele wereld samen. Het thema van deze conferentie is “een toekomst bouwen met goede jobs”.

Werkgevers, werknemers en bevoegde ministers buigen zich dit jaar over duurzame ontwikkeling, fatsoenlijk werk en groene jobs. De IAO (Internationale Arbeidsorganisatie) wil daarbij waken over de link tussen de sociale dimensie van duurzame ontwikkeling en de vergroening van de economie.

Op de jaarlijkse conferentie wordt ook het belang van het sociaal overleg benadrukt. Monica De Coninck nam het woord namens België: “België gelooft in de sleutelrol van de sociale dialoog in het stimuleren van sociale rechtvardigheid en fatsoenlijke jobs. De crisis doet spanningen oplopen en bedreigt collectieve onderhandelingen. De verschillende actoren zouden moeten helpen bij het creëren van meer vertrouwen en moeten tonen dat ze deel van de oplossing kunnen zijn. In België wordt momenteel een belangrijk dossier besproken door de sociale partners: de harmonisering van het arbeiders- en bediendenstatuut. Ik hoop oprecht dat de sociale partners snel een akkoord bereiken om komaf te maken met dit onderscheid uit het verleden.”

Monica De Coninck benadrukte ook het belang van het respecteren van het sociaal overleg in multinationale ketens en outsourcingsbedrijven. “Tragedies zoals die in Bangladesh hadden zo vermeden kunnen worden”.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens