NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Tentoonstelling “African awareness” in de FOD Werkgelegenheid

16-01-2015

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg onthaalt vanaf 6 februari de tentoonstelling "African awareness". Deze tentoonstelling brengt enkele Afrikaanse realiteiten (genitale verminking, weeskinderen, …) in het voetlicht.

Naar aanleiding van de Werelddag voor de strijd tegen besnijdenis op 6 februari wil de FOD Werkgelegenheid deze problematiek onder de aandacht brengen met een fototentoonstelling van GAMS, een organisatie die strijdt tegen vrouwelijke genitale verminking, en de vzw “La Boîte à images”. De foto’s werden gemaakt door Christophe Smets.

De tentoonstelling «African awareness» omvat eveneens een fototentoonstelling over Togo gerealiseerd door Anik Van Poppel en Sylvie Peeters voor de vzw Joko Togo die een weeshuis gebouwd heeft en steunt in Wli, een dorp in de Togolese brousse.

Daarnaast worden twee andere kunstvormen belicht die een direct verband met Afrika hebben: Afrikaanse beeldjes in Powertex gerealiseerd door Barbara Otten, waarvan de opbrengsten van de verkoop naar het weeshuis Tunaimi in Kinshasa gaan, en aquarellen van Virginie Forthomme met sfeervolle scènes uit het dagelijks leven in Afrika.

De tentoonstelling kan bezocht worden in de inkomhal van de FOD Werkgelegenheid (Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel) van 6 februari tot 17 april 2015 van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u (en in het weekend op aanvraag).

 


 

 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens