NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

50ste verjaardag van de wet van 5 december 1968 op de cao’s en de paritaire comités

05-12-2018

Vandaag viert de FOD Werkgelegenheid de 50ste verjaardag van de wet van 1968 op de cao’s en de paritaire comités. Er werden dit jaar activiteiten georganiseerd over de uitdagingen waar het sociaal overleg in de 21ste eeuw mee geconfronteerd wordt. Er werden ook sensibiliseringsactiviteiten georganiseerd om jongeren te informeren over het belang en de structuur van het Belgisch systeem van sociaal overleg.

De 4 seminaries "Uitdagingen en perspectieven van het sociaal overleg" hadden tot doel de vragen te bespreken waarmee het Belgisch model van het sociaal overleg te kampen heeft en na te denken over pistes voor de verbetering of de hervorming van het systeem. Kon je er niet bij zijn? Alle presentaties vind je terug op onze evenementenwebsite:

In september, oktober en november bezocht de Federal truck een tiental steden van het land om de eindejaarsstudenten van het secundair onderwijs op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met het sociaal overleg. Bekijk het filmpje!
Ten slotte, is het nuttig eraan te herinneren dat, hoewel het sociaal overleg ontstaan is in de 19e eeuw, de ontwikkeling ervan traag en geleidelijk is verlopen. Een tentoonstelling in de inkomhal van de FOD geeft een beeld van de oorsprong van het sociaal overleg en geeft toelichting bij de belangrijkste fasen van de ontwikkeling van de normen en de collectieve sectorale organen.
Volgende week wordt er een slotzitting georganiseerd met alle betrokkenen bij het sociaal overleg om de balans op te maken van de onderwerpen waarover dit jaar werd nagedacht en om te weten te komen welke visie de sociale partners en de politieke overheid hebben op de toekomst van het sociaal overleg.
Banner 50 jaar cao wet 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens