NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg lanceert nieuwe website

01-02-2007

Op 1 februari lanceert de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een volledig nieuwe website. De infrastructuur en structuur van de vorige site dateerden grotendeels van 1998 en waren volledig verouderd. De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en biedt heel wat nieuwe functionaliteiten.

De informatie wordt nu ontsloten via tien thema's, waaraan de module-informatie telkens gekoppeld is. Op de thema-pagina heeft de bezoeker via de rechternavigatie dus toegang tot o.a. de publicaties, gecoördineerde regelgeving, procedures en formulieren, ... over het gekozen onderwerp.

Het blijft ook mogelijk om een overzicht te krijgen van een volledige module en er opzoekingen in te doen via trefwoord of per thema. Dit kan door op de startpagina via de rechternavigatie een module te kiezen of via de link "Ga naar alle" op de modulepagina's van de thema's.

Daarnaast zijn er voor de niet-gespecialiseerde bezoeker de informatiefiches, die toegankelijk zijn via een alfabetische trefwoordenlijst in de Gids van A tot Z (de vroegere Metagids). Deze korte fiches bieden een voorstelling van het onderwerp en verwijzen naar de meer gedetailleerde informatie bij de thema's of in de modules. Ook in de Gids van A tot Z kan gefilterd worden op thema.

In "Over de FOD " bevindt zich de institutionele informatie van het departement en de minister.

Naast de wijzigingen aan de structuur werden ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • de zoekmotor werd geïntegreerd met de navigatiestructuur, zodat het nu op elke pagina mogelijk is om te zoeken in de volledige site of in het deel waar de bezoeker zich op dat moment bevindt. De link naar het geavanceerde zoekscherm bevindt zich in de header;
  • aan de nieuwsrubriek werd een RSS-feed toegevoegd. De nieuwsrubriek is toegankelijk via de header en de belangrijkste nieuwsberichten worden ook op de startpagina gepubliceerd;
  • eveneens via de link in de header kan er ingeschreven worden op de nieuwsbrief, waarvan een eerste editie eind maart zal verstuurd worden.

De bestaande informatie werd aangepast, uitgebreid en beter ontsloten: de CAO's (collectieve arbeidsovereenkomsten) en de administratieve interpretaties van de bevoegdheidsgebieden van de paritaire comités kunnen nu opgezocht worden via een uitgebreid zoekscherm. Daarnaast werden ook heel wat nieuwe teksten toegevoegd.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens