NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Uitbetaling van het loon van hand tot hand - sectoraal akkoord in onderhandeling

   

 • Binnen het Paritair Subcomité 140.02 voor de taxi’s werd een kennisgeving dd. 15 september 2016  vanwege de werkgeversorganisatie “Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met Chauffeur” in ontvangst genomen op 19 september 2016.

  Deze kennisgeving stelt het bestaan vast van een sectoraal gebruik inzake de uitbetaling van het loon van hand tot hand onder de werkgevers en de chauffeurs in bepaalde gevallen.   

   
 • Binnen het Paritair Subcomité 140.03 voor het wegvervoer en de logistiek voor rekening van derden werd een kennisgeving dd. 21 september 2016  vanwege de werkgeversorganisatie “FEBETRA” (Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners) in ontvangst genomen op 23 september 2016.  

  Deze kennisgeving stelt het bestaan vast van een sectoraal gebruik inzake de uitbetaling van een gedeelte van het loon van hand tot hand onder de werkgevers en de arbeiders in bepaalde omstandigheden.     

 • Binnen het Paritair Comité nr. 201 voor de Zelfstandige Kleinhandel werd vanwege de Belgische Confederatie BBCI dd. 14 april 2016 een kennisgeving van 12 april 2016 ontvangen. 

  Deze kennisgeving heeft betrekking op het bestaan van een sectoraal gebruik over de uitbetaling van het loon van hand tot hand aan studenten tewerkgesteld in de bakkerijen, de banketbakkerijen die verse producten vervaardigen voor onmiddellijke consumptie met zeer beperkte houdbaarheid en de verbruikszalen bij een banketbakkerij.
    
 • Binnen het Paritair Comité 302 voor het hotelbedrijf werd een kennisgeving dd. 30 september 2016 vanwege de federatie "HORECA Vlaanderen" in ontvangst genomen op 3 oktober 2016.  

  Deze kennisgeving stelt het bestaan vast van een sectoraal gebruik inzake de uitbetaling van het loon van hand tot hand tussen de werkgevers en de occasionele werknemers (studenten, gelegenheidswerknemers en werknemers tewerkgesteld binnen het kader van een flexi-jobarbeidsovereenkomst) binnen dit paritair comité.

   
 • Binnen het Paritair Comité nr. 324 voor de diamantnijverheid en –handel werd een advies dd. 4 juli 2016  vanwege de werkgeversorganisaties  “Syndicaat der Belgische Diamantnijverheid” en “Vereniging der Kempische Diamantwerkgevers” in ontvangst genomen op 7 juli 2016. 

  Dit advies stelt het bestaan vast van een sectoraal gebruik inzake de uitbetaling van het loon van hand tot hand voor sommige werkgevers die ressorteren onder dit Paritair Comité.
   

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Privacy - Sitemap

AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites