NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Andere voordelen voor de werkgever

 

/uploadedImages/A-Z/picto_6.jpgOpgelet!  De informatie op deze pagina gaat over bevoegdheden die, geheel of gedeeltelijk, overgedragen werden naar de gemeenschappen en gewesten.  

De bestaande regelgeving blijft gelden tot een gemeenschap of gewest ze wijzigt. 

Sinds 1 april 2015 kan u voor meer informatie terecht bij de bevoegde dienst:  

 

Jongerenverplichting (Startbanenstelsel)

Een leerovereenkomst kan dienst doen als startbaanovereenkomst.

Een tewerkstelling onder leerovereenkomst wordt altijd aanzien als een voltijdse tewerkstelling: de lesuren worden meegeteld als arbeidstijd (VTE-breuk = 1).

Bovendien wordt deze VTE-breuk dubbel meegeteld voor het bereiken van het minimum aantal jongeren dat de werkgever moet tewerkstellen.

Dit is interessant voor werkgevers die zo'n verplicht aantal jongeren in dienst moeten nemen (quotum van 3% of 1,5%, naargelang het de privé-profit of de non-profit betreft).

Zelf inhoud geven aan opleidingen

Werkgevers die jongeren de beroepspraktijk via een leerovereenkomst willen aanleren, hebben zélf een inbreng in het opleidingsprogramma: zij bepalen mee, in samenspraak met de betrokken onderwijsinstelling, welke vaardigheden tijdens de opleiding aan bod moeten komen.

Op die manier zijn ze er zeker van dat de "leerstof" perfect en onmiddellijk toepasbaar is in hun onderneming; de leerling wordt "op maat" geschoold…

 

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Privacy - Sitemap

AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites