NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Oudere werknemers

 

/uploadedImages/A-Z/picto_6.jpgOpgelet!  De informatie op deze pagina gaat over bevoegdheden die, geheel of gedeeltelijk, overgedragen werden naar de gemeenschappen en gewesten.  

De bestaande regelgeving blijft gelden tot een gemeenschap of gewest ze wijzigt. 

Sinds 1 april 2015 kan u voor meer informatie terecht bij de bevoegde dienst:  

 

 

 

Voorstelling

Zoals in de meeste andere Europese landen veroudert de Belgische bevolking snel. Een van de gevolgen van deze veroudering is dat de bevolking op arbeidsleeftijd de komende jaren gemiddeld ouder zal zijn. In vergelijking met de andere Europeanen verlaten de Belgen zeer vroeg de arbeidsmarkt.

Om op deze demografische evolutie in te spelen, heeft de Belgische regering maatregelen getroffen om de werkgelegenheidsgraad van de ouderen te verhogen. Deze maatregelen hebben als doel de werkgevers ertoe aan te zetten ouderen in dienst te nemen, de arbeidsvoorwaarden van oudere werknemers te verbeteren, hun werktijd anders te organiseren, hun opleiding te verbeteren, oudere werkzoekenden te helpen opnieuw een job te vinden ...

Ook het Ervaringsfonds kadert in deze initiatieven. Bedrijven kunnen een toelage aanvragen bij het Ervaringsfonds voor acties die ze ondernemen om het welzijn van werknemers die tenminste 45 jaar oud zijn te verbeteren.

Als hulp bij tewerkstelling worden verminderingen van sociale bijdragen toegekend aan werkgevers die oudere werknemers in dienst nemen.

Meer informatie op deze site

U vindt meer informatie over oudere werknemers (hulp bij tewerkstelling, aanpassing van werkomstandigheden/werktijden, actief beheer bij herstructurering, werkloosheid, pensioen en brugpensioen) onder het thema Werkgelegenheid.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Privacy - Sitemap

AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites