NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Startlening

 

/uploadedImages/A-Z/picto_6.jpgOpgelet!  De informatie op deze pagina gaat over bevoegdheden die, geheel of gedeeltelijk, overgedragen werden naar de gemeenschappen en gewesten.  

De bestaande regelgeving blijft gelden tot een gemeenschap of gewest ze wijzigt. 

Sinds 1 april 2015 kan u voor meer informatie terecht bij de bevoegde dienst:  

 

Voorstelling

De startlening heeft tot doel de begunstigden van sociale uitkeringen aan te moedigen om zich te vestigen als zelfstandige. De toegang van deze personen tot het beroepskrediet is vaak beperkt. Daarom biedt het Participatiefonds een startlening aan niet-werkende werkzoekenden die een zelfstandige activiteit willen opstarten. Er wordt de werkzoekende ook een begeleiding aangeboden om de leefbaarheid van het project te vergroten.

Het Participatiefonds is een instelling van openbaar nut met als voornaamste doelstelling de eigen middelen van de zelfstandigen en van de KMO's te versterken. In zijn strijd tegen de werkloosheid wordt het Participatiefonds gesteund door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Sinds 1 juli 2014 is het Federaal Participatiefonds niet meer bevoegd voor nieuwe kredietaanvragen.Deze bevoegdheid is overgedragen naar de Gewesten. Het Federaal Competentiefonds blijft bevoegd voor de lopende kredietdossiers die toegestaan zijn voor 1 juli 2014. Deze kredienten worden tot 2022 opgevolgd. 

Bijkomende inlichtingen

 

Voor nieuwe kredietaanvragen, bij de Gewesten:
 

Voor lopende kredietaanvragen, bij het Participatiefonds.

U vindt meer informatie over zelfstandigen en het recht op werkloosheidsuitkeringen in de rubriek Tewerkstelling op de website van de RVA.

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Privacy - Sitemap

AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites