NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Vademecum voor de diagnose van relationeel leed op het werk

Vademecum voor de diagnose van relationeel leed op het werkOm de nodige ondersteuning te verlenen aan de verantwoordelijken voor de aanpak van relationeel leed op het werk heeft de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg aan de Service de Psychologie des Groupes et Organisations van de Universiteit van Luik (ULg) de opdracht gegeven voor een onderzoek over dit thema. Het doel van deze studie was het ontwikkelen van praktische instrumenten voor het stellen van een diagnose.
Deze studie, met de steun van het Europees Sociaal Fonds, heeft geleid tot twee specifieke instrumenten die in deze brochure voorgesteld worden. Enerzijds gaat het om een inleiding in de diagnostiek met een inventaris van verschillende benaderingen, met telkens een bespreking van hun doelstellingen en methodes en een aantal vragen en overwegingen. Anderzijds gaat het om een praktische, gestructureerde en systematische gids voor het stellen van een diagnose; bij elke stap wordt aangegeven welke elementen nodig zijn om een differentiële diagnose te kunnen stellen van verschillende situaties of configuraties.

Doelgroep: werkgevers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen, HR-verantwoordelijken
Brochure: 2007, 21 x 29,5 cm, 76 blz. (D/2007/1205/14)

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.
 

Vademecum voor de diagnose van relationeel leed op het werk (PDF, 2,9 MB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens