NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Lage rugpijn op het werk. Een handleiding voor de werkgever en de sociale partners

Lage rugpijn op het werkLage rugklachten hebben belangrijke gevolgen voor zowel de werknemer als de onderneming. Deze handleiding wil de diverse betrokkenen in de bedrijven informatie geven die gesteund is op meest recente wetenschappelijke gegevens, om hen zo een beter inzicht te geven in deze problematiek.

De brochure toont dat de bedrijven er alle belang bij hebben een gestructureerd beleid voor de omgang met lange rugpijn te ontwikkelen. Ze beklemtoont hoe duidelijk het is dat alle actoren daarbij betrokken worden: de werkgever, de werknemer, de vakorganisaties en de arbeidsgeneesheer.
Deze handleiding werd opgesteld door de dienst “Santé au Travail et Education à la Santé” van de universiteit van Luik, met de medewerking van een werkgroep van arbeidsgeneesheren.

Doelgroep : werkgevers, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk
Brochure : 2008, 15 x 21 cm, 19 bladzijden (D/2008/1205/26)

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.

Lage rugpijn op het werk. Een handleiding voor de werkgever en de sociale partners (PDF, 462 KB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens