NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector

Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissectorDit handboek streeft drie doelstellingen na : de kennis van de werking van het musculoskeletale stelsel (spieren, gewrichten, pezen, ligamenten en de zenuwen van de rug en de onderste en bovenste ledematen), begrijpen hoe dit kan aangetast worden en  de ontwikkeling van specifieke oplossingen voor de ziekenhuissector. Het biedt ook talrijke illustraties over goeie praktische handelingen voor het personeel in de ziekenhuissector in hun dagelijkse werkpraktijk.
Dit initiatief kadert in de Europese campagne 2007 voor veiligheid en gezondheid op het werk, die de bestrijding van musculoskeletale aandoeningen als thema heeft. Het werd ontwikkeld door de Algemene Directie Humanisering van de Arbeid met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Doelpubliek : professionelen uit de ziekenhuissector, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk.

Brochure: 2010, 21 x 29,5 cm, 108 pagina’s (D/2010/1205/35)

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector - deel 1 (PDF, 4,7 MB)
Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector - deel 2 (PDF, 3,1 MB)
Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector - deel 3 (PDF, 3,1 MB)
Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de ziekenhuissector- deel 4 (PDF, 4,4 MB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens