NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Reeks Studies en onderzoeken - Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werk

Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werkMeerdere uitdagingen zijn in het spel op het domein van leeftijd en werk : stress, depressie, vorming voor oudere werknemers, redenen van vervroegd vertrek… Deze brochure heeft tot doel een aantal elementen van bezinning voor te stellen om beter de problemen van het ouder worden op het werk te begrijpen. Ze werd opgemaakt in het kader van het CAPA- project "Evolutie van de fysieke en fysiologische capaciteiten in functie van leeftijd in de beroepsbevolking", met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het gaat om de tweede brochure van dat project; de eerste, met als titel “Antwoord op de stereotypen betreffende de oudere werknemer”, werd gepubliceerd in 2006. De wetenschappelijke benadering werd gewaarborgd door een partenariaat tussen de Universiteit Gent, de Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix de Namur en de Université Catholique de Louvain. Twee externe diensten voor preventie en bescherming op het werk hebben de enquête op het terrein uitgevoerd.

Doelgroep: preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, leden van het comité voor preventie en bescherming op het werk

Brochure: 2009, 21 x 29,5 cm, 104 pagina's (D/2009/1205/04)

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.
 

Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werk deel 1 (PDF, 1,2 MB)
Hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in het ouder worden op het werk deel 2 (PDF, 1000 KB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens