NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques


/uploadedImages/A-Z/picto_6.jpgOpgelet!  Deze pagina bevat informatie over een bevoegdheid die op 1 juli 2014 geheel of gedeeltelijk is overgedragen naar de gefedereerde entiteiten.   

 U vindt hierover meer informatie op de pagina De zesde staatshervorming: overdracht van bepaalde federale bevoegdheden inzake arbeidsmarktbeleid naar de gemeenschappen en gewesten. 

werken in het stelsel van de dienstenchequesHet stelsel van de dienstencheques werd opgestart om het scheppen van arbeidsplaatsen in de sector van de buurtdiensten mogelijk te maken, vooral voor thuishulp van huishoudelijke aard. Deze brochure richt zich in hoofdzaak tot personen die wensen te werken in het kader van dit stelsel. Ze geeft uitleg bij de algemene werking van de dienstencheques, de toegelaten activiteiten en de voorwaarden om te kunnen werken in het kader van de dienstencheques. Ze gaat in op de kenmerken van de arbeidsovereenkomst, op de arbeidsvoorwaarden (loon, arbeidsduur…) en op de bescherming en preventie inzake veiligheid en gezondheid. De stappen die moeten ondernomen worden in geval van problemen worden eveneens toegelicht. Deze brochure omvat de wijzigingen die in werking getreden zijn sedert 1 september 2009.

Doelgroep: werklozen, werkzoekenden, begunstigden van een leefloon …

Brochure: 2010, 15 x 21 cm, 40 bladzijden (D/2010/1205/31)

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques(1) (PDF, 612 KB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens