NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Leeftijdsbewust personeelsbeleid aanpakken - Psychosociale risico's

Leeftijdsbewust personeelsbeleid aanpakkenOm de problematiek van de vergrijzing op het werk het hoofd te bieden, wordt de noodzaak om binnen bedrijven een leeftijdsbewust beleid in te voeren steeds meer onder de aandacht gebracht. Deze brochure, die opgevat is als een sensibiliseringsgids, geeft een aantal pistes ter overweging en inventariseert bestaande praktijken op vlak van leeftijdsbewust beleid. Ze kan gebruikt worden voor de invoering van een werkgelegenheidsplan oudere werknemers in de onderneming (CAO 104).

Deze gids werd opgesteld met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de FOD Werkgelegenheid. De wetenschappelijke aanpak werd gewaarborgd door een partnerschap tussen de Universiteit Gent, de Universiteit van Luik en de Universitaire Faculteiten Notre-Dame de la Paix van Namen.

Doelgroep : human resources verantwoordelijken, preventieadviseurs, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk

Brochure : 2012, 21 x 29,5 cm, 48 bladzijden (D/2012/1205/46) 

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid aanpakken - Psychosociale risico's (PDF, 1,1 MB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens