NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Preventie van muscoloskeletale aandoeningen (MSA) voor de schoenmaker

MSA voor de schoenmaker Wegens de aard van hun beroep zijn schoenmakers blootgesteld aan het risico op musculoskeletale aandoeningen. Daarom werd een reeks praktische brochures opgesteld voor de preventie van dergelijke aandoeningen. De brochure bestemd voor de schoenmaker kadert in deze reeks.
De brochure geeft een antwoord op drie vragen : Wat is een musculoskeletale aandoening? Wat zijn de risico’s voor MSA? Hoe kan men MSA voorkomen? De brochure, opgesteld door PREVENT, wordt geïllustreerd met foto's van reële werksituaties. De reeks Musculoskeletale aandoeningen in beroepen wordt uitgegeven door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, met de steun van het Europees Sociaal Fonds. 

Doelgroep: werknemers en werkgevers van de sector, preventieadviseurs, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk. 

Brochure: 2012, 15 x 21 cm, 20 bladzijden (D/2012/1205/34) 

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen

Preventie van muscoloskeletale aandoeningen (MSA) voor de schoenmaker (PDF, 1,8 MB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens