NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Opleidingsfonds dienstencheques – Evaluatierapport 2011-2012

Dit is het vierde evaluatierapport van het Opleidingsfonds dienstencheques.

Het Opleidingsfonds dienstencheques kent jaarlijks een opleidingsbudget toe aan elke erkende dienstencheque-onderneming. Een dienstencheque-onderneming kan dat bedrag ontvangen indien ze goedgekeurde opleidingen organiseert voor haar dienstenchequewerknemers.

Dienstenchequebedrijven hadden tot en met 30 juni 2012 de tijd om een terugbetaling te vragen voor vormingen uit 2011. Ondanks het stijgend aantal ondernemingen dat een beroep deed op het Opleidingsfonds, bleef het voorziene budget in 2011 (net als in de voorgaande jaren) onderbenut.

Naast een analyse van het aantal terugbetalingsaanvragen en de populairste opleidingen, belicht dit rapport de verschillen tussen de groep ondernemingen die wel bij het fonds komt aankloppen en zij die de subsidiekelk aan zich laten voorbij gaan. Zo is er een uitsplitsing naar ondernemingstype, grootte en gewest.

Dit rapport gaat eveneens dieper in op de aanvragen tot goedkeuring die het fonds ontving in de periode van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2012. Enkel goedgekeurde opleidingen komen immers in aanmerking voor een terugbetaling. Zowel dienstencheque-ondernemingen als externe opleiders hebben de mogelijkheid om een goedkeuringsaanvraag in te dienen. In het gros van de gevallen nam de vertegenwoordiger van de minister van Werk een positieve beslissing.

Deze brochure is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Rapport: 2013, 29 bladzijden
 

Opleidingsfonds dienstencheques – Evaluatierapport 2011-2012 (PDF, 956 KB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens