NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Veiligheid van landbouwtractoren : risico’s en preventiemaatregelen

Veiligheid van landbouwtractoren : risico’s en preventiemaatregelenDe tractor is het meest gebruikte hulpmiddel in de landbouw. Omwille van zijn specifieke kenmerken kan hij een gevaar betekenen voor de weinig of niet gewaarschuwde gebruiker. Deze brochure heeft als doel de landbouwers te informeren over enkele specifieke risico’s verbonden aan het gebruik van dit voertuig. Ze geeft een beeld van de verschillende soorten tractoren en hun functionaliteiten. Ook de diverse risico’s verbonden aan tractoren komen aan bod, en er worden aanbevelingen verstrekt op gebied van preventie. Meerdere illustraties begeleiden de tekst.
Deze publicatie kadert in het project Preventagri, een federaal programma dat in 2001 gelanceerd werd met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds en de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Doelpubliek: landbouwers, preventieadviseurs, iedereen die met tractoren werkt.
Brochure: 2013, 15 x 21 cm, 84 pagina’s (D/2013/1205/29)

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.

Veiligheid van landbouwtractoren : risico's en preventiemaatregelen (PDF, 968 KB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens