NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de horeca

Dit handboek streeft drie doelstellingen na: de kennis van de werking van het musculoskeletale stelsel (spieren, gewrichten, pezen, ligamenten en de zenuwen van de rug en de onderste en bovenste ledematen), begrijpen hoe dit kan aangetast worden en de ontwikkeling van specifieke oplossingen voor de horecasector. Het biedt ook talrijke illustraties over goede praktische handelingen voor het personeel in de horecasector in hun dagelijkse werkpraktijk.

Dit initiatief kadert in de Europese campagne 2007 voor veiligheid en gezondheid op het werk, die de bestrijding van musculoskeletale aandoeningen als thema heeft. Het werd ontwikkeld door de Algemene Directie Humanisering van de Arbeid met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Doelpubliek : professionelen uit de horecasector, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk.
Brochure: 2013, 21 x 29,5 cm, 101 pagina’s (D/2014/1205/04)

Met de onderstaande bestelbon kan je 1 exemplaar van deze brochure bestellen. Voor het bestellen van een grotere hoeveelheid kan je de werkwijze nalezen in de rubriek Publicatie aanvragen.
 

Preventie van musculoskeletale aandoeningen in de horeca (PDF, 5,0 MB)
Bestel de publicatie

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens