NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Studiedag 3 april 2014: 10 jaar ervaringsfonds, colloquium oudere werknemers

Het Ervaringsfonds ondersteunt reeds 10 jaar werkgevers in hun projecten die het welzijn en de arbeidsmogelijkheden voor ervaren werknemers verbeteren.

“Het wordt tijd om de negatieve denkbeelden over ouder worden in de werkomgeving uit te roeien. We mogen de ervaring, competenties en de capaciteiten van oudere medewerkers niet verloren laten gaan. We moeten ze net gebruiken”, zo opende Pierre Paul Maeter, voorzitter van de FOD Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg waarbinnen het Ervaringsfonds opereert, zijn betoog aan de start van het colloquium.

Het Ervaringsfonds is gericht op het behoud van de oudere werknemers op de arbeidsmarkt. Het fonds heeft tot doel de ondernemingen aan te zetten tot initiatieven ten voordele van hun ervaren werknemers van 45 jaar of meer. Hiertoe ondersteunt het fonds heel wat ergonomische verbeteringen en competentiegerichte investeringen in de ondernemingen.

Tijdens het colloquium werd de brug geslagen tussen het verleden en de toekomst, het thema ”langer werken” werd vanuit diverse hoeken belicht.

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

(1) Studiedag 3 april 2014 - programma (PDF, 1,6 MB)
(2) De oudere werknemer in België vroeger en nu ... (PDF, 81 KB)
(3) Langere loopbanen: uitdagingen en oplossingen (PDF, 185 KB)
(4) Het Ervaringsfonds: van waar komen we en waar staan we nu? (PDF, 2,1 MB)
(5) WOOW: Welzijn Op het werk voor de Oudere Werknemer, relevantie vanuit ergonomie (PDF, 766 KB)
(6) Werkbaar werk voor 45-plussers in de Transport & Logistiek (PDF, 711 KB)
(7) Intergenerationele overdracht van competenties van 45+ werknemers (PDF, 2,4 MB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens