NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Informatie- en communicatietechnologieën, werkgelegenheid en kwaliteit van het werk (synthese en conclusies)

Informatie- en communicatietechnologieën, werkgelegenheid en kwaliteit van het werkOp vraag van de minister van Werkgelegenheid en Gelijke Kansen, Laurette Onkelinx, heeft het "Centre de recherche travail et technologies de la Fondation Travail - Université" een studie gerealiseerd over de impact van de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën op de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden. De studie werd uitgevoerd door Patricia Vendramin en Gérard Valenduc. Het onderzoek werd gevoerd rond drie assen: de impact van de informatie- en communicatietechnologieën op de creatie van arbeidsplaatsen, aan de hand van de nieuwe kwalificaties die vereist zijn in de ondernemingen; de impact van de informatie- en communicatietechnologieën op de arbeidsvoorwaarden, met name de gevolgen van de nieuwe vormen van arbeidsorganisatie op individueel en collectief vlak; een transversale analyse van de gelachtsgebonden effecten.

Doelgroep: socio-economische en politieke verantwoordelijken, sociale partners, onderzoekers en studenten
Rapport: 2002, 21 x 29,5 cm, pagina's (D/2002/1205/)

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Informatie- en communicatietechnologieën, werkgelegenheid en kwaliteit van het werk (synthese en conclusies) (PDF, 130 KB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens