NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Knipperlichten psychosociale risico’s op het werk: handleiding en tools

Knipperlichten psychosociale risico’s op het werk: handleidingPsychosociale risico’s vormen een belangrijke bedreiging voor de gezondheid en de veiligheid van de werknemers en voor het goed functioneren van de ondernemingen. De “Knipperlichten Psychosociale Risico’s” is een instrument dat gebruikt kan worden om een eerste aanduiding te krijgen van de aanwezigheid van psychosociale risico’s in de onderneming en van het niveau waarop ze voorkomen (groen licht: weinig problemen, oranje licht: waarschuwingssignaal, rood licht: alarm).

De Knipperlichten kunnen gebruikt worden in alle ondernemingen en instellingen, ongeacht de sector waarin zij actief zijn. De tool bestaat uit twee modules die moeten worden ingevuld door een beperkte groep personen die representatief zijn voor de onderneming. Module 1 omvat een eerste snelle beoordeling, gebaseerd op objectieve en cijfermatige indicatoren. In functie van de verkregen resultaten wordt al dan niet aanbevolen om module 2 in te vullen. Deze tweede module gaat dieper in op details en leidt tot een nauwkeurigere prediagnose, die op haar beurt uitmondt in een betere risicoanalyse.

Doelgroep: werkgevers, preventieadviseurs, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk

Documenten : 2015, 21 x 29,5 cm, 17 pagina’s (D/2015/1205/30), 9 pagina’s (D/2015/1205/32)

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Knipperlichten psychosociale risico’s op het werk: handleiding (PDF, 318 KB)
Knipperlichten psychosociale risico’s op het werk: tools (PDF, 186 KB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens