NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk: organisatorische risicofactoren

Ongewenst grensoverschrijdend gedrag ophet werk: organisatorische risicofactorenDe oorzaak van ongewenst gedrag gaat men vrij vaak zoeken in de persoonlijkheid van de betrokken individuen. Dat ook de kenmerken van de organisatie, het team en de taken een rol spelen wordt al te vaak verwaarloosd.
Deze studie onderzoekt de rol van de factoren in de organisatie die het risico inhouden dat ongewenst grensoverschrijdend gedrag ontstaat en zelfs wordt voortgezet. Ze is het vervolg op een eerste onderzoek dat zich boog over de eigenschappen en gevolgen voor de mannelijk en vrouwelijke werknemers. Op initiatief van de Algemene Directie Humanisering van de Arbeid, met steun van het Europees Sociaal Fonds, werd dit onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Katholieke Universiteit Leuven en de Université Catholique de Louvain. Deze brochure is er de synthese van.

Doelgroep : werknemers, werkgevers, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, leden van de comités voor preventie en bescherming op het werk.

Brochure : 2006, 21 x 29,5 cm, 47 pagina's (D/2006/1205/35)

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk: organisatorische risicofactoren (PDF, 1,0 MB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens