NL | FR | EN | DE
Contact | Nieuws | Nieuwsbrief | Geavanceerd zoeken     .be
Naar Startpagina
Zoeken

Hoge Raad voor de Werkgelegenheid: Advies betreffende het Belgische arbeidsmarktbeleid in het kader van de Europese werkgelegenheidsstrategie (2003)

De Regering heeft de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid de opdracht gegeven jaarlijks een analyse te maken van de Europese werkgelegenheidsstrategie en te onderzoeken in welke mate het Belgische arbeidsmarktbeleid gelijkloopt met deze strategie. Dit advies stelt in de eerste plaats de Europese werkgelegenheidsstrategie voor en de nieuwe richtlijnen voor de jaren 2003-2006 die tijdens de Europese top van Thessaloniki werden neergelegd. Het tweede deel stelt een synthese van het Belgische arbeidsmarktbeleid voor aan de hand van de belangrijkste elementen van de Europese werkgelegenheidsstrategie: de volledige tewerkstelling, de verhoging van de participatiegraad, de opleiding en, tot slot, de werkomgeving. De analyse van de Belgische situatie wordt verder aangevuld met de aanbevelingen van de Hoge raad voor de werkgelegenheid.

Doelgroep: studiediensten, socio-economische en politieke verantwoordelijken
Rapport: 2003, 21 x 29,5 cm

Deze publicatie is enkel beschikbaar in een downloadbare versie.

Hoge Raad voor de Werkgelegenheid: Advies betreffende het Belgische arbeidsmarktbeleid in het kader van de Europese werkgelegenheidsstrategie (2003) (PDF, 1020 KB)

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Bescherming van persoonsgegevens